• Rättsområden

    Rättsområden

Brottmål

Vi tillvaratar Dina intressen om Du misstänkts för brott eller såsom målsägandebiträde om Du utsatts för brott; bl.a. kan vi då stödja Dig inför huvudförhandling och framställa skadeståndsanspråk för Dig.

Antingen förordnar domstolen ett ombud för Dig i en brottmålsprocess men Du kan också själv begära vem Du vill skall företräda Dig. Kostnaden för ett målsägandebiträde svarar staten för. Normalt sett svarar staten även för merparten av kostnaderna för en offentlig försvarare.

Vårdnad, boende och umgänge

Vi bistår Dig i ärenden inom familjerätten med frågor rörande vårdnad, boende och umgänge samt verkställighetsmål. I många fall betalas större delen av kostnaderna för den typen av tvistemålsprocess i första hand av Ditt försäkringsbolag eller i andra hand kan vi inge en ansökan om rättshjälp för Dig.

Förvaltningsrätt

Inom förvaltningsrätten tillvaratar vi Dina intressen rörande LVU, LVM LPT och migrationsrätt, vilka ärenden avgörs i förvaltningsdomstol. Antingen förordnar domstolen ett offentligt biträde för Dig i en sådan process, men Du kan också själv begära vem Du vill skall företräda Dig. Vårt arvode stannar i dessa fall helt på staten.

Göteborg

Bejerstrands Advokatbyrå AB
Stora Badhusgatan 14
411 21 Göteborg
Tel: 031- 21 25 21
Fax: 031- 13 61 23
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Uddevalla

Bejerstrands Advokatbyrå AB
Kungsgatan 20
451 30 Uddevalla
Tel: 0522-50 63 63